AAK: Ovo je moj glas!

Na fotografiji je slika iPad mini tableta, stražnje strane na kojoj se nalazi naljepnica Ovo je moj glas! i text Moj AAK uređaj uvijek mora biti napunjen i unutar mog dosega. Moja AAK knjiga uvijek treba biti uz mene. Uvažite sve moje pokušaje i načine komunikacije. Modelirajte mi i koristite moj AAK sustav. Ja tako učim! Uz pomoć mog sustava razgovarajte sa mnom. Ne koristite ga samo za ispitivanje. Moj AAK sustav komunikacije koristite i za zabavne aktivnosti s ostatkom razreda. Dajte mi vremena! Sačekajte me da razmislim i oblikujem svoju poruku. Ako odlučim nešto iskomunicirati na drugi način, ne prisiljavajte me da ponovim na AAK sustavu. Iskoritite modeliranje i moj AAK sustav da saznate više ako ne razumijete što komuniciram. Ako nađete ovaj uređaj/knjigu molim vas nazovite: Iza tableta se nalaze još dvije naljepnice u dvije veličine s istom porukom.

BACK TO SCHOOL

AAK, potpomognuta komunikacija

Pravo na komunikaciju je ljudsko pravo.

AAK knjiga, AAK uređaj su glas negovrećih osoba kojim one komuniciraju.

Ne smijemo oduzimati ili micati AAK knjigu ili uređaj negovorećim osobama.

Također, trebamo ju koristiti ne samo za ispitivanja već i komunikaciju s našim negovorećim učenicama_icima baš kako i govorom komunicirmo s onim govorećima.

Kada negovoreće dijete komunicira na neki drugi načion osim uz AAK podršku, nikako ne smijemo to protumačiti kao znak da mu oduzmemo AAK uređaj ili knjigu. Oni uvijek moraju biti uz dijete.

Za negovoreće učenike i učenice smo s našom suradnicom Evom Pavić pripremili predložak naljepnice koji roditelji/osobe mogu preuzeti, samourediti, isprintati na samoljepljivi papir i zalijepiti na uređaj/AAK knjigu kako bi sve osobe s kojima dijete/osoba dolazi u kontakt bile upoznate s osnovnim informacijama o pravu na komunikaciju i AAK.

Predložak preuzmite ovdje: bit.ly/AAKGlas

AAK: Ovo je moj glas!
Scroll to top
Skip to content